ဂျပန်နိုင်ငံပြည်တွင်းမှာ ဘယ်လိုအလုပ်တွေက လစာများလဲ ???

(၁) တက္ကသိုလ်ဆရာ (大学の先生)

အချိန်ပိုင်းသဘောမျိုး မဟုတ်ပဲ အချိန်ပြည့်အလုပ်လုပ်ရတဲ့ Permanent အလုပ်မျိုးကိုသာ ဆိုလိုပါသည်။ လုပ်အားခတစ်နှစ်စာမှာ ယန်း သောင်း ၇၀၀ ကျော်ဖြစ်သည်။

(၂) ရှေ့နေ (弁護士)

‌ဂျပန်‌ရှေ့နေတစ်ဦးရဲ့လုပ်အားခမှာ တစ်နှစ်ကို ယန်း ၇၂၈ သောင်းဝန်းကျင်ရရှိပါသည်။

(၃)သတင်းထောက် (記者)

သတင်းထောက်တစ်ဦးရဲ့ လုပ်အားခမှာ တစ်နှစ်ကို ယန်း ၇၉၂သောင်းဝန်းကျင် ရရှိပါသည်။

(၄)တက္ကသိုလ်ပါမောက္ခ (大学教授)

တက္ကသိုလ်ပါမောက္ခတစ်ဦးရဲ့ လုပ်အားခမှာ တစ်နှစ်ကို ယန်း ၁၁၀၀ သောင်းဝန်းကျင် ရရှိပါသည်။

(၅)ဆရာဝန် (医者)

ဆရာဝန်တစ်ဦး၏ လုပ်အားခမှာ တစ်နှစ်ကို ယန်း ၁၁၆၉သောင်းဝန်းကျင် ရရှိပါသည်။

**ဖော်ပြပါအလုပ်များထဲမှ အများစုသည် Kokka Shikaku(国家資格)ဟုခေါ်သော ဂျပန်အစိုးရအသိအမှတ်ပြုလက်မှတ်ရှိမှသာ လုပ်ကိုင်နိုင်မည်ဖြစ်ပါသည်။**

☎️ 09-442909042

#japan